Olivenolje fra Toscana !

Olivenolje fra Toscana

Hele olivenoljesamfunnet er enige om at toskanske olivenoljer er de beste i verden.

 

 

Historien om olivenolje i Toscana

Oliventreet har blitt dyrket i Toscana i århundrer, og det finnes mange myter og historier om denne planten. I dag er mange toskanske bønder avhengige av dyrking av oliventrær. Mange av olivenlundene ligger i en høyde på 300 til 500 meter.

 

Toscana er definert som det foretrukne landområdet for å produsere de beste olivenoljene i verden. Dette skyldes et ideelt økosystem. Kvaliteten på jorda, været og eksponering for solen er elementer som har innvirkning på kvaliteten på olivenolje.

Toskansk olje er veldig kjent for sin grønne fruktighet, som er oppnådd ved å presse olivenene før de er helt modne.

 

 

Spesifikasjoner for toskanske olivenoljer

Fra olivenlunden til tappingen er toskansk olje produsert innenfor regionens territoriale grenser, i henhold til strenge kvalitetsstandarder.

Extra virgin olivenolje fra Toscana er nå et produkt beskyttet av EU. Dette muliggjør sporbarhet av produktet og gir forbrukeren en garanti for ekthet, kvalitet og herkomst.

 

Toscana er delt inn i 5 områder for beskyttet opprinnelse (4 AOP og 1 IGP) :

  • Chianti Classico
  • Lucca
  • Seggiano
  • Terre di Sjena
  • Toscana

 

Variantene av oliven i Toscana er Frantoio, Correggiolo, Moraiolo, Olivastra Seggianese og Leccino.

 

Olivenhøsten finner sted mellom oktober og begynnelsen av november. De beste olivenoljene er derfor de fra slutten av året og begynnelsen av året etter.

Oliviers & Co tilbyr deg sine toskanske olivenoljer under navnet "Rameau d´or" 

 

 

Kultur, mat og olivenolje i Toscana

"Bad, vin og Venus sliter ut kroppen vår, men bad, vin og Venus skaper liv"; toskansk ordtak.

La Dolce Vita finner du i hjertet av Toscana. Mellom folkelivet i hovedstaden Firenze, renessansens vugge og et paradis for kunstelskere, og den fredelige atmosfæren i det milde landskapet med sine grønne åser, vingårder og gamle steinslott. Dette lille landområdet på knapt 22 000 km2 skjuler like mange skatter som mange land tilsammen rundt om i verden.

 

 

Kjøkkenet representerer grunnpilaren i den toskanske kulturen. Laget med enkel mat fra landlig tradisjon. For å forenkle kan vi si at 3 mattradisjoner møtes i Toscana: det landlige, som du finner i Firenze, Pistoia, Lucca, Siena og Chianti. Fra kysten, som du vil smake spesielt i Livorno og Castiglione della Pescaia med sin fiskertradisjon. Og fra Maremma, representert ved trøfler, steinsopp og villsvin.

De essensielle ingrediensene er: saltfritt brød (filone), olivenolje, som er allestedsnærværende, og visse aromatiske urter som rosmarin, oregano, timian, salvie og fennikel. I tillegg kommer lokal smak av biff, kanin, vilt, villsvin, bakverk, bønner og ost, akkompagnert av et godt glass Chianti, regionens mest kjente vin: smak Toscana!

Å spise i Toscana betyr å dykke inn i fortiden, gjenoppdage autentiske smaker og fullt ut nyte smaksrikdommen til de unike produktene i et storslått og mytisk landskap.