Tradisjonell balsamicoeddik har en rekke bruksområder og fordeler. Lagret og sakte raffinert i fat av edelt tre, har hver balsamicoeddik blitt valgt for intensiteten, aroma, smak og tekstur.
Det spesielle med disse balsamicoeddikene er basisingrediensen. For å lage balsamicoeddik brukes druemost som ikke er fermentert. Alle våre balsamicoer er uten karamell og fargestoffer.
Klassisk bruk av balsamicoeddik krever kun små mengder, og anses å bidra til ekstremt lavt kaloriinntak av mat.
Eddik holder lenge, hvis den er godt lukket og oppbevares vekk fra lys.
Avhengig av alder, varierer bruksområdene. Bruk surheten til en ung eddik i en salat, og den søte og syrlige tonen av en eldre nektar (6/8 år) til for eksempel mozzarella-tomater, fisk, jordbær eller desserter.
Advarsel: matlaging ødelegger aromaene, tilsett det alltid ved servering.
Produsert i århundrer i Modena-regionen, i hjertet av Emilia-Romagna, er balsamicoeddik laget av druemost og vineddik. Det er i hjertet av denne provinsen at de beste monde druene (Trebbiano og Lambrusco) plukkes, og saften av disse vil deretter varmes opp på lav varme i 12 timer for å få druemost.