Italia
OLIVIERS & CO produsent
Mario Di Lorenzo
Navnet Disisa kommer fra det arabiske "Aziz" som betyr "praktisk", et navn som tilsvarer skjønnheten og storheten i landskapet. Disisa-eiendommen ligger på de bølgende åsene som er typiske for landskapet på landsbygda i Monreale, og strekker seg fra Belice-dalen til Jato-dalen. Opprinnelsen til Disisa-godset går tilbake til den normanniske perioden (1100-tallet), da kong Vilhelm II donerte det til erkebispedømmet Monreale. Siden den gang har regionen vært kjent for sine vingårder og olivenlunder. Di Lorenzo-familien, eiere i nesten 200 år, har klart å kombinere tradisjoner med moderne teknologi, og tilby oss en olje med uforlignelige smaker.
Territoriet til Belice-dalen har vært kjent siden antikken for sitt milde klima og sine frodige daler som skråner svakt mot havet. Jordens generøsitet, klimaets medvirkning, solens varme og menneskenes lidenskap for omsorg har bidratt til å skape, år etter år, olivenolje med uforlignelige smaker. Olivenene plukkes nøye og velges for hånd, og deretter umiddelbart transporteres og presses i møllen ved en nøye kontrollert temperatur. Oljen er ikke filtrert for å bevare sin eksepsjonelle aroma, den gjennomgår kun en naturlig dekanteringsprosess.