om denne oppskriften
En solfylt oppskrift, rik på farger og smak, der sødmen fra pastaen møter den deilige, runde smaken av ovnsbakt feta. Perfekt til en lett, trøstende og enkel middag.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Olivenolje og urter fra Provence
2 ss steinfrie kalamata oliven
6 halvtørkede cherrytomater
På markedet
1 løk
1 hvitløksfedd
1 paprika
2 squash
200 g fetaost
400 g cherrytomater
500 g penne-pasta
Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 °C. Vask og tørk squash og paprika, fjern endene, og skjær squashen i terninger og paprikaen i strimler. Legg squashen i et ildfast fat, og tilsett hakket løk, cherrytomater og halvtørkede cherrytomater. Drypp over olivenolje og urter fra Provence, krydre med pepper, og stek i 20 minutter. Når grønnsakene har fått en gyllen farge, bland dem sammen og la dem steke videre i 20 minutter. Legg fetaosten i et lite fat og sett det i ovnen sammen drizzle over litt olivenolje. Stek i 15–20 minutter. I mellomtiden koker du pastaen «al dente» i en stor gryte med kokende, saltet vann. Sil av pastaen og bland den i en bolle med de stekte grønnsakene og fetaosten. Drizzle over litt olivenolje og urter fra Provence, tilsett oliven og server umiddelbart.