Fiskegryte på provençalsk vis

Fiskegryte på provençalsk vis
60 min 2 gjester vanskelig

om denne oppskriften

Denne lette og smakfulle franske klassikeren er herlig akkompagnert av en hvitløksrouille - en majones som tradisjonelt serveres på ristet brød eller med skje i bouillabaisse. En enkel, men elegant gryterett som vil imponere gjestene dine.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Pyntet bukett
3 spiseskjeer olivenolje fra daglig bruk
Mini Crostini med olivenolje

På markedet
455 g kveitefileter, skåret i 3 cm store biter
1/4 kopp majones
1 fedd hvitløk, hakket
cayennepepper
3/4 kopp fersk fennikel, hakket
1 kopp purreløk, skåret i tynne skiver
1/2 dl tørr hvitvin
1/4 ts safran
3 kopper kyllingbuljong

Tilberedning

Bland majones, hvitløk og kajennepepper i en liten bolle. Dekk til og sett på kjøl.

Varm opp 2 ss olivenolje i en stor, tung kjele på middels høy varme. Tilsett fennikel og purreløk. Sauter til de er møre, ca. 8 minutter.

Tilsett vin og safran og kok opp. Tilsett fond og bouquet garni og kok opp igjen. Dekk til, senk varmen til middels lav og la det småkoke i 45 minutter.

Tilsett fisken og la det småkoke til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 5 minutter.

Smør minicrostini med majones. Anrett gryteretten i store suppeskåler, pynt med toast og server.