Pastasalat med kylling og pesto alla genovese

Pastasalat med kylling og pesto alla genovese
40 min 3 gjester Moderat

om denne oppskriften

En oppskrift på kald pasta som er perfekt om sommeren eller som forrett til måltidene dine!

ingredienser

Hos Oliviers & Co

Basilikumolje

Salt & urtemiks for pasta og salat

Peppermix

100 g pesto alla genovese

250 g penne

Fra markedet

200-300 g kyllingbryst

100 g godt bacon

80 g mager kesam

0,5 dl matfløte

Evt.salt og pepper

2-3 stilker vårløk

1/2 rød paprika

100 g fetaost

Tilberedning

Legg folie over, og stek i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllingbrystene.

La avkjøle før du skjærer opp i terninger.Legg baconet på en stekeplate med bakepapir, og stek på 200 grader i ca 20 minutter, til baconet er sprøtt og gyldent.

La det renne av seg og avkjøle på et fat dekket med tørkepapir.

Skjær eller knekk det opp i mindre biter.

Ta en stor skål og visp sammen pesto, kesam og matfløte. Smak evt. til med salt og pepper.

Hell pastaen over i pestoblandingen, og vend alt godt sammen.

Skyll og skjær vårløken i tynne strimler.Paprikaen skjærer du i små terninger.

Ha alt oppi pastablandingen sammen med kyllingbitene og baconet.Bland alt forsiktig sammen.

Avslutt med fetaosten som du smuldrer oppi, og vender inn. Pastasalaten står seg godt i kjøleskapet noen dager.