om denne oppskriften
Mør kylling, delikat smaksatt med sitrusfrukter og urter, marinert i vår olivenolje og ferskpresset sitron, samt vår ingefær- og yuzu-sojasaus. En gyllen, sjenerøs og solfylt rett.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Sitronolje
Soyasaus med yuzu & ingefær
Urtesalt for kjøtt
På markedet
4 kyllinglår
1 marinert sitron i salt
6 laurbærblader
4 skiver økologisk sitron
2 hvitløksfedd
600 g småpoteter
1 kvist rosmarin
Tilberedning
Dagen før: Salt sitronen i en bolle med vann. Samme dag, forbered marinaden: Legg kyllinglårene i en form, strø over 2 hvitløksfedd, skrelt og hakket, og drypp over sitronolje og 3 ss soyasaus med yuzu og ingefær. Dekk til formen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter. Tøm av marinaden og legg en skive sitron på hvert lår. Vask og tørk potetene. Legg potetene sammen med kyllinglårene og laurbærbladene i et ildfast fat. Tilsett terninger av marinert sitron og litt urtesalt for kjøtt. Drypp over sitronolje og krydre med pepper. Sett ovnen på 210 °C og stek i 20 minutter. Senk temperaturen til 180 °C, strø rosmarinen over potetene, og stek i ytterligere 40 minutter. Drypp over saften fra tid til annen (tilsett litt vann hvis nødvendig).