om denne oppskriften
ingredienser
Hos Oliviers & Co
50 ml gull balsamico
4 – 5 skiver sommertrøffel på glass
1 ss trøffelolje
På markedet
2 andebryst
25 g smør
1 løk
1 blomkål
½ l melk
1 ss honning
1 boks crème fraiche
salt og nykvernet pepper
Tilberedning
Begynn med å snitte små ruter i skinnet på andebrystene. Pass på at du ikke skader selve kjøttet. Legg andebrystene i en skål, hell over balsamico og la marinere mens du forbereder tilbehøret
Hakk løk og fres den et par minutter i smeltet smør i en tykkbunnet gryte. Del blomkål i biter, ha den i gryta og tilsett melk. Kok opp og la småkoke til blomkålen er mør. Dra gryta av varmen, bruk en stavmikser og lag puré. Tilsett creme fraiche, trøffelolje og trøffelskiver og hold puréen varm
Ta andebrystene ut av marinaden. Spar på marinaden, den skal brukes senere
Stek andebrystene på middels varme i tørr panne, 3 – 4 minutter på hver side. Stek skinnsiden først. Hell av fettet som kom ut ved steking og tilsett honning. Skru opp varmen og karamelliser andebrystene raskt på begge sider
Ta ut kjøttet og tilsett balsamico-marinaden i panna. Bruk middels varme og kok marinaden inn til du får en sirupslignende konsistens
Skjær andebrystene i tynne skiver, dryss over salt pepper og server med blomkålpuré og redusert balsamico. Kvern over pepper like før servering