om denne oppskriften
En litt sterk pastaoppskrift, men utrolig deilig! Innslaget av sitron gir en liten syrlighet i denne deilige retten.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Basilikumolje
Økologisk Arrabbiata Saus
Urtesalt til pasta og salat
500 g Maispasta
På markedet
1 løk
1 fedd hvitløk
1 boks med små sardiner i olivenolje og sitronsaus
1 ss kapers i eddik
1/2 økologisk sitron
Tilberedning
Kok opp saltvann i en stor gryte.
Stek hakket løk, knust hvitløk og kapers i en stor stekepanne. Hell i Arrabbiata-sausen og kok i 15 minutter på svak varme.
Tilsett revet sitronskall av en halv sitron og tilsett det i pannen. Smak til med krydder.
Kok linguine "al dente". Hell av vannet på pastaen. La pastaen være i gryten og spar på kokevannet. Hell sausen over pastaen. Tilsett litt av kokevannet. Kok opp under omrøring slik at pastaen blir godt dekket av sausen.
Legg pastaen i et stort, dypt fat. Legg hele sardiner på toppen, drypp over basilikumolje og server umiddelbart.
Du kan også bytte ut sardinene med pecorino og pepper.