Labneh au zaatar

Labneh au zaatar
15 min 6 gjester lett

om denne oppskriften

ingredienser

Hos Oliviers&Co

Volubilis olivenolje fra Marokko

Zaatar-blanding


På markedet

4 greske yoghurter

1/2 økologisk sitron

Klype salt

Noen få pistasjnøtter, finhakket

Tilberedning

Dagen før: hell yoghurtene i midten av en ren klut (gjerne et kjøkkenhåndkle) og legg den i en bolle.


Lukk kantene for å danne en tett pose og klem ut væsken av yoghurten.


Når yoghurten blir som en kompakt «ball», legger du den i et dørslag. Denne legges i en salatskål som settes i kjøleskapet i 12 timer.


Bland så yoghurten(labneh) med saften av 1/2 sitron, 1 ss. av Volubilis olivenoljen, 2 klyper Zaatar og litt salt.


Hell blandingen i en dyp tallerken. Dryss over Zaatar, drypp over olivenolje.


Tilsett noen knuste pistasjnøtter.