Kinesisk dumplings

Kinesisk dumplings
10 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

Deilig kinesisk ravioli med svinekjøtt og reker, mør eller sprø, enkel å tilberede og perfekt for en gourmetreise til Asia!

ingredienser

Hos Oliviers&Co

1 ss Soyasaus tilsatt svart hvitløk

1 ss Sitronolje

1ss La Classique olivenolje

 

På markedet

1 klype salt 

100 g hakket svinekjøtt 

200 g rå, pillede reker, skåret i små biter

4 strå gressløk, finhakket

4 vårløk, finhakket

1 stk Kinesisk raviolipasta

Tilberedning

Tilberede fyllet :

Legg svinekjøtt, reker, litt salt og sitronolje i en egen bolle. Bland til blandingen er ganske klissete.

Tilsett så i blandingen, gressløk og vårløk,  bland godt.

Dryss arbeidsflaten med potetstivelse.

Kjevle ut raviolideigen og skjær ut sirkler med en diameter på ca. 10 cm. Det er viktig å mele hver sirkel godt slik at de ikke klistrer seg sammen.

Legg 1 teskje fyll på hver sirkel, fukt kantene med litt vann og form ravioliene. Hvis det er for vanskelig å lage den tradisjonelle formen, kan du bare lukke raviolien pent i to - det er mye penere enn et klønete forsøk.

Disse ravioliene kan tilberedes på to måter:

Som ravioli, i noen minutter i kokende vann eller buljong. Når de er gjennomsiktige, er de ferdige. La dem renne av og server dem raskt (drypp over litt buljong for å unngå at de kleber seg fast).

I en stekepanne: Varm opp en skvett La Classique olivenolje i pannen. Legg ravioliene side om side i rader. La dem grille i 2 minutter, tilsett deretter et glass vann og dekk til pannen. Vannet vil fordampe og gjøre ravioliene ferdig dampet. Det er vanlig å legge dem i serveringsfatet med den grillede siden opp.

Server med soyasaus.