Kamskjell med vårløk og trøffel krem

Kamskjell med vårløk og trøffel krem
10 min 6 gjester lett

om denne oppskriften

Disse snodde butterdeigene med porcini & trøffelkrem og oliven & trøffelconcassé er en deilig, sprø forrett. Perfekt for å sette en festlig touch på måltidene dine!

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Juleolje
0,5 dl Champagneeddik
1 ss trøffel sennep
Hvit trøffelsalt


På markedet
18 kamskjell
2 purre
2 sjalottløk, skåret i tynne skiver
1/2 fedd hvitløk
1,5 dl kylling buljong
2 dl fløte
1/2 sitron
30 g lett saltet smør
1 liten svart trøffel (valgfritt)
Pepper

Tilberedning

Stek sjalottløk til den blir blank i 2 ts olivenolje, ha i kuttet hvitløk og la det steke i 5 min. Ha så i fin kuttet vårløk, rør og stek i 5 min. Tilsett champagne eddik og la det koke inn, slik at den tykner. Tilsett kylling buljongen og saften av ½ sitron, la det koke i 10 min. Tilsett sennepen og fløte, la det koke opp og la det små koke i 1 min. Smak til med trøffelsalt og pepper, sett til side. Sett kamskjell som er penslet med lettsaltet smør, i ovnen på 240 grader i 3 min.  Serveres i en skål, og legg på noen tynne skiver trøffel som garnityr. Hell så over litt Juleolje og server.