om denne oppskriften
Vegetariske Gyoza med svartløkssoyasaus og mangoeddik
ingredienser
Fra Oliviers&Co:
2 ss extra jomfruolivenolje « La Classique »
1 ss olivenolje & fersk chili presset
1 ss mangoeddik
2 ss svartløkssoyasaus
Fra markedet:
3 fedd hvitløk
40 g fersk ingefær
200 g fast tofu
200 g sopp
2 gulrøtter
2 vårløk
150 g spisskål
1 klype fleur de sel
3 ss peanøttsmør, glatt
4–5 ss vann
Saften av ½ lime
1 bunt fersk koriander
1–2 ss ristede sesamfrø
1 pakke gyozablader
Tilberedning
Fremgangsmåte
FYLL:
Hakk hvitløk og ingefær fint. Fres i en stor stekepanne med 2 ss olivenolje « La Classique » i 2–3 minutter.
Hakk tofu, sopp, gulrøtter, vårløk og spisskål fint. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett grønnsakene i pannen og stek i 4–5 minutter.
Skru ned varmen, tilsett 2 ss svartløkssoyasaus, 1 ss mangoeddik og en klype salt. Bland godt i noen minutter, og ta pannen av varmen. Smak til og juster med mer soyasaus eller salt etter behov.
SAUS:
Pisk sammen peanøttsmør og 4–5 ss vann til en jevn konsistens.
Tilsett limesaft, 2 ss svartløkssoyasaus og 1 ss mangoeddik. Bland til sausen er glatt.
Juster tykkelsen med mer peanøttsmør hvis ønskelig, og smak til.
GYOZA:
Ta et gyozablad og fukt kantene med litt vann. Legg 1 ts fyll på halve bladet, la 0,5 cm kant være fri.
Brett bladet over fyllet og press kantene godt sammen. Lag 4–5 små folder langs kanten for å få en halvmåneform.
Legg gyozaene på et underlag drysset med mais- eller potetstivelse.
Stek i litt olivenolje « La Classique » til undersiden er gyllen og sprø.
Tilsett litt vann i pannen, dekk med lokk og la dampe i 4–5 minutter.
SERVERING:
Smør litt saus i bunnen av serveringsfatet.
Legg gyozaene på toppen og drypp over litt chili-olivenolje.
Topp med fersk koriander og ristede sesamfrø.