Vegetariske Gyoza

Vegetariske Gyoza
45 min 5 gjester Moderat

om denne oppskriften

Vegetariske Gyoza med svartløkssoyasaus og mangoeddik

ingredienser

Fra Oliviers&Co:

2 ss extra jomfruolivenolje « La Classique »

1 ss olivenolje & fersk chili presset

1 ss mangoeddik

2 ss svartløkssoyasaus

 

Fra markedet:

3 fedd hvitløk

40 g fersk ingefær

200 g fast tofu

200 g sopp

2 gulrøtter

2 vårløk

150 g spisskål

1 klype fleur de sel

3 ss peanøttsmør, glatt

4–5 ss vann

Saften av ½ lime

1 bunt fersk koriander

1–2 ss ristede sesamfrø

1 pakke gyozablader

Tilberedning

Fremgangsmåte

FYLL:

Hakk hvitløk og ingefær fint. Fres i en stor stekepanne med 2 ss olivenolje « La Classique » i 2–3 minutter.

Hakk tofu, sopp, gulrøtter, vårløk og spisskål fint. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.

Tilsett grønnsakene i pannen og stek i 4–5 minutter.

Skru ned varmen, tilsett 2 ss svartløkssoyasaus, 1 ss mangoeddik og en klype salt. Bland godt i noen minutter, og ta pannen av varmen. Smak til og juster med mer soyasaus eller salt etter behov.


SAUS:

Pisk sammen peanøttsmør og 4–5 ss vann til en jevn konsistens.

Tilsett limesaft, 2 ss svartløkssoyasaus og 1 ss mangoeddik. Bland til sausen er glatt.

Juster tykkelsen med mer peanøttsmør hvis ønskelig, og smak til.


GYOZA:

Ta et gyozablad og fukt kantene med litt vann. Legg 1 ts fyll på halve bladet, la 0,5 cm kant være fri.

Brett bladet over fyllet og press kantene godt sammen. Lag 4–5 små folder langs kanten for å få en halvmåneform.

Legg gyozaene på et underlag drysset med mais- eller potetstivelse.

Stek i litt olivenolje « La Classique » til undersiden er gyllen og sprø.

Tilsett litt vann i pannen, dekk med lokk og la dampe i 4–5 minutter.


SERVERING:

Smør litt saus i bunnen av serveringsfatet.

Legg gyozaene på toppen og drypp over litt chili-olivenolje.

Topp med fersk koriander og ristede sesamfrø.