Geitost- og urtepai

Geitost- og urtepai
50 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

En smakfull terte med geitost og urter, krydret med hylleblomst- og Menton-sitroneddik som tilfører syrlig friskhet og en delikat blomsteraroma. En perfekt balanse mellom sødme og livlighet – som gir nytt liv til dine klassikere.

ingredienser

 

Hos Oliviers&Co

3 ss basilikumolje

2 ss økologisk grønn pesto La Classique olivenolje Spesialeddik med hylleblomst

og sitron

 

 På markedet

8 ark filodeig

300 g grønn mangold (eller babyspinat)

Ett stykke hvit geitost

2 egg

1 løk

1 hvitløksfedd

Salt og pepper

1 bunt bladpersille

1 bunt kjørvel

1 bunt estragon

 

 

Tilberedning

Hakk løken og hvitløken. Brun i 2 ss olivenolje. Vask mangolden og tilsett den i pannen til den er redusert.

Tøm av og sett til side. Ta av ytterkanten på geitosten og skjær den i terninger. I en stor bolle, bland sammen mangold, hvitløk, løk, geitost, pesto, egg og pepper.

Forvarm ovnen til 180°C. Legg det første arket filodeig i en paiform, pensle det med basilikumolje og gjenta prosessen med alle arkene, og legg dem over hverandre.

Hell fyllet over og bak i ovnen i ca. 30 til 40 minutter. Hvis filodeigen blir for mørk, dekk den med bakepapir. Persille, estragon og kjørvel og legg dem i en bolle.

Tilsett 2 ss basilikumolje og 1 ss eddik med hylleblomst og sitron.

Dander på terten før servering.