om denne oppskriften
En smakfull terte med geitost og urter, krydret med hylleblomst- og Menton-sitroneddik som tilfører syrlig friskhet og en delikat blomsteraroma. En perfekt balanse mellom sødme og livlighet – som gir nytt liv til dine klassikere.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
3 ss basilikumolje
2 ss økologisk grønn pesto La Classique olivenolje Spesialeddik med hylleblomst
og sitron
På markedet
8 ark filodeig
300 g grønn mangold (eller babyspinat)
Ett stykke hvit geitost
2 egg
1 løk
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
1 bunt bladpersille
1 bunt kjørvel
1 bunt estragon
Tilberedning
Hakk løken og hvitløken. Brun i 2 ss olivenolje. Vask mangolden og tilsett den i pannen til den er redusert.
Tøm av og sett til side. Ta av ytterkanten på geitosten og skjær den i terninger. I en stor bolle, bland sammen mangold, hvitløk, løk, geitost, pesto, egg og pepper.
Forvarm ovnen til 180°C. Legg det første arket filodeig i en paiform, pensle det med basilikumolje og gjenta prosessen med alle arkene, og legg dem over hverandre.
Hell fyllet over og bak i ovnen i ca. 30 til 40 minutter. Hvis filodeigen blir for mørk, dekk den med bakepapir. Persille, estragon og kjørvel og legg dem i en bolle.
Tilsett 2 ss basilikumolje og 1 ss eddik med hylleblomst og sitron.
Dander på terten før servering.