Ekstra mørk sjokoladekake med bringebær og mynte

Ekstra mørk sjokoladekake med bringebær og mynte
60 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

Denne kaken med mørk sjokolade og rød frukt består av fyldige lag med mørk sjokolade og friske bringebær.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
3 ss mynteolje
2 ss bringebæreddik

På markedet
225 g mørk sjokolade
1/4 kopp smør
3/4 kopp brunt sukker
1/3 kopp full fløte
4 egg
3-4 ss mel
1/2 kopp sukker
sitronsaft
1 1/2 kopp bringebær

Tilberedning

Forvarm ovnen til 150 °C.

Smelt sjokoladen sammen med smør, brunt sukker og fløte på svak varme. Ta av varmen og visp inn eggene ett om gangen. Tilsett melet og bland godt.

Tilsett olivenolje og mynte og bland igjen.

Hell blandingen i en form og stek i vannbad i 45 minutter.

Tilbered sirupen ved å blande skogsbæreddik, sukker og sitronsaft i en liten kjele. Varm opp til sirupaktig konsistens.

La den avkjøles, og bland deretter sirupen forsiktig med bringebærene. Fordel med en skje over kaken og server.