Sitronpai med marengs

Sitronpai med marengs
60 min 6 gjester Moderat

om denne oppskriften

En deilig sitrondessert!

ingredienser

Hos Oliviers & Co

Sitronkem

Fra markedet

3 ½ dl hvetemel

100 g Meierismør½ dl sukker

1 stk eggeplomme

1 ss finrevet sitronskall

2 ss sitronsaft

3 stk eggehviter

100 g sukker

Tilberedning

Bland mel, sukker, smør (kaldt) og revet sitronskall til du får en grynet masse.Bland inn eggeplomme og sitronsaft. Elte deigen godt med hendene og legg den i plast.

La paideigen slå kjølig i ca 30 minutter

Sett stekeovnen på 200 °C

Kjevle deigen og form den i paiformen slik at den går litt opp langs kanten.Forstek paien midt i ovnen i ca 15 minutter slik at den blir gyllen

Ta paien ut av ovnen og la den kjøle seg litt

Ta sitronkrem/lemoncurd fra Oliviers & Co i den avkjølte paien og sett kjølig i ca 10 minutter

Visp eggehvitene stive til marengs

Fordel marengsen på toppen av sitronkremen og stek paien under grill (280°C)noen sekunder, til marengsen er gyllen. Avkjøl paien før servering.