om denne oppskriften
En deilig sitrondessert!
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Sitronkem
Fra markedet
3 ½ dl hvetemel
100 g Meierismør½ dl sukker
1 stk eggeplomme
1 ss finrevet sitronskall
2 ss sitronsaft
3 stk eggehviter
100 g sukker
Tilberedning
Bland mel, sukker, smør (kaldt) og revet sitronskall til du får en grynet masse.Bland inn eggeplomme og sitronsaft. Elte deigen godt med hendene og legg den i plast.
La paideigen slå kjølig i ca 30 minutter
Sett stekeovnen på 200 °C
Kjevle deigen og form den i paiformen slik at den går litt opp langs kanten.Forstek paien midt i ovnen i ca 15 minutter slik at den blir gyllen
Ta paien ut av ovnen og la den kjøle seg litt
Ta sitronkrem/lemoncurd fra Oliviers & Co i den avkjølte paien og sett kjølig i ca 10 minutter
Visp eggehvitene stive til marengs
Fordel marengsen på toppen av sitronkremen og stek paien under grill (280°C)noen sekunder, til marengsen er gyllen. Avkjøl paien før servering.