om denne oppskriften
En koselig reise i subtile smaker, der bokhvetenudler danser med sprø grønnsaker, forsterket av en duo av olivenoljer og et dristig innslag av soyasaus med svart hvitløk og grapefrukteddik.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
La classique olivenolje
Pruneti Olivenolje
Soyasaus med svart hvitløk
Søt hvitvinseddik med grapefrukt
På markedet
500 g bokhvetenudler
1 løk
1 hvitløksfedd
8 champignoner
4 purre
1 stykke fersk ingefær (4-5 cm)
1 grønnsaksbuljongterning
Tilberedning
Skjær purren i biter på 3 cm og skjær soppen i små skiver.
Varm opp 2 ss klassisk olivenolje i en kasserolle på middels varme. Tilsett grønnsakene: løk, purre, sopp, finskåret ingefær og knust hvitløk.
Stek i 5 minutter til de er lett brunet.
Tilsett en buljongterning, hell i 1,5 liter kokende vann og kok opp. Rør inn bokhvetenudlene og kok i ytterligere 5 minutter.
Bland 1 ss ekstra jomfruolivenolje, 2 ss soyasaus med svart hvitløk og 1 ss grapefrukteddik i en bolle.
Hell denne blandingen i buljongen, bland godt og juster krydderet om nødvendig.