Italia

Basilikumolje, 20 ml

  • Basilikumblader er presset sammen med nyplukkede oliven
  • Ingen tilsetningsstoffer
  • En bestselger år etter år
kr 25,00
Item code:
72BASB020V4
EAN code:
3547130108789
Contenance:
20 ml

Nyt smaken av sommer året rundt med vår bestselgende basilikumolje. En olivenolje laget etter en flere hundre år gammel metode, formidlet gjennom generasjoner. Basilikum plukkes når sommeren er på sitt beste og oppbevares i olivenolje til olivenhøsten begynner. Da presses basilikumen sammen med nyplukkede oliven og resultatet blir denne spesielle oljen. Enkelt og absolutt nydelig!

Basilikumolje er et must til grønnsaker. Enten som dressing på salater, gjerne sammen med granatepleeddik og urtesalt, eller på ovnsbakte rotgrønnsaker, poteter og revne gulrøtter. Prøv også noen dråper på fiskekaker, ovnsbakt fisk, kyllingretter og over supper. Basilikumolje er også nydelig til mangosalat, stekte epler og i jorbærsmoothie.

Tomat- og mozzarellasalat, tomatretter, salater, tørkede bønner, speltsalat, pasta, sauser.

Extra virgin olivenolje 99%, basilikum 1%

I Puglia reagerer lysegrønt på grågrønt: basilikum vokser ved foten av oliventrærne. For å lage basilikumolivenolje plukker møllemesteren armfuller med fersk basilikum i september og fyller rustfrie ståltanker med det, før han heller olivenolje i dem. Dette er maserasjon. Den andre fasen skjer på tidspunktet for olivenhøsten, i november. Denne gangen plukker vi basilikum samtidig med oliven, og vi maler dem sammen under steinkvernsteinen. Helt naturlig produkt laget i Puglia i Sør-Italia.