Portugal
OLIVIERS & CO produsent
Joao Morais
Pedra do Olival ligger i hjertet av landsbyen Fornos de Ledra, og er en del av en lang tradisjon for familiejordbruk. Selv om gården alltid har vært diversifisert, spiller oliventrær nå en dominerende rolle. Olivenoljeproduksjonen, som ble startet for rundt ti år siden, er en forlengelse av det tålmodige og oppmerksomme arbeidet som har blitt utført på oliventreet i mange år. Det er en naturlig utvikling, med respekt for arven og kunnskapen som har gått i arv gjennom generasjoner. Eiendommen dekker 35 hektar, fordelt på parseller med rundt 5500 oliventrær. Dette krevende, tørre terroiret bidrar til en produksjon som er beskjeden i volum, men rik på aroma.
Hemmeligheten bak denne eksepsjonelle oljen ligger i kunsten å observere oliventreet for å forstå dets behov og høste perfekt moden frukt, for deretter å trekke ut saften samme dag, uten å bruke varmt vann under pressingen. Denne Grand Cru-oljen kan brukes til både kokte retter og enkle tilberedninger. En dråpe til dampede poteter er alt som skal til for å få frem alle de subtile smakene!