Vaniljeiskrem med sommerolje og ferskensyltetøy

Vaniljeiskrem med sommerolje og ferskensyltetøy
40 min 5 gjester Moderat

om denne oppskriften

ingredienser

Hos Oliviers & Co

Sommerolje

Sitronolje 

4 ts ferskensyltetøy

Fra markedet

2 dl helmelk

3 eggeplommer

50 g sukker

250 g crème fraîche

1 vaniljestang

2 modne fersken

 

Tilberedning

Kok opp melk og vaniljefrø + restene av stangen i en kasserolle.

Sett til siden.

Pisk eggeplommer og sukker hvitt i en bolle.

Ta ut vaniljestangen av melken og hell forsiktig den varme melken oppi eggeblandingen og rør sammen.

Hell blandingen i kasserollen og varm forsiktig opp til det tykner mens du rører konstant.

Viktig: Det skal ikke koke!

Når blandingen har tyknet så tilsettes 1 ss Sommerolje og sett så til avkjøling.

Pisk crème fraîche luftig og rør inn i den avkjølte blandingen.

Sett i fryser i en passende form eller i en ismaskin om du har.

Om du ikke har ismaskin: hver halvtime må det røres i formen for at det ikke skal formes iskrystaller i massen.

Beregn 3 timer i fryser.

Ved servering: Vask fersken og del opp i tynne skiver.

Form en iskule og legg i hver dessertskål (4 stk som gjerne er avkjølt i fryser ca en halvtime på forhånd), tilsett en ts ferskensyltetøy, noen skiver med fersken, spre over en liten klunk olivenolje med sitron og server straks.


Tips: Du kan også helle isblandingen rett i pinneisformer om du ønsker det.