Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca
30 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

ingredienser

Hos Oliviers & Co

360 g spaghetti

100 g Kalamata svarte oliven med oregano

Salt/pepper

Chiliolje

Extra virgin olivenolje

Fra markedet

4 store ansjoser

300 g skrellede tomater eller svært modne ferske sesongtomater

2 ss. kapers

1 fedd hvitløk

hakket persille

Tilberedning

Brun hvitløksfeddene i en stekepanne i 2 ss sterkchili olivenolje og 1 ss. ekstra virgin olivenolje, legg deretter ansjosene under vann og kutt i små biter.

Når ansjosen har smeltet, tilsett oliven som tidligere er uthulet og kuttet i 4, kapers, skrellede tomater og persille. La koke i godt ti minutter.

I mellomtiden koker du spaghetti al dente i en stor kjele med saltet kokende vann. Hold vannet fra å koke pastaen og når den er kokt, legg pastaen i tomatsauspreparatet.

Kok over høy varme i 1 minutt under omrøring, tilsett eventuelt litt kokevann, det er viktig å beholde en fin saus. Dryss igjen med persille og pepper.

Tilsett litt Parmigiano Reggiano og en skvett sterkchiliolje for mer overbærenhet!