Sjokolade-Hasselnøtt buche

Sjokolade-Hasselnøtt buche
20 min 6 gjester vanskelig

om denne oppskriften

En rullet tømmerstokk, toppet med en lett mascarponemousse og sprø hasselnøttkrem: en raffinert dessert som er enkel å tilberede, perfekt til festbordene dine!

ingredienser

Hos Oliviers&Co
0,5 dl Juleolje
1 glass med Hasselnøttkrem
1 klype Havsalt fra Ebro-deltaet 

På markedet
120 g sukker + 1 klype
4 egg
30 g rismel
30 g kastanjemel
40 g maisstivelse
400 g mascarpone
0,2 dl piskekrem

Tilberedning

Tilbered kjeksen: Sett ovnen på 180°, ta ut stekebrettet og legg på et ark med bakepapir. Skill eggeplommene fra eggehvitene, visp eggeplommene med sukkeret til blandingen blir hvit, og tilsett deretter det siktede melet. Tilsett olivenolje og en klype salt. Pisk eggehvitene stive sammen med en klype sukker, og vend dem deretter inn i massen ved å løfte blandingen underveis. Bruk en slikkepott til å fordele og glatte ut deigen på bakepapiret, og stek i 11 minutter. Fjern kjeksen fra bakepapiret så snart den kommer ut av ovnen, og legg den på et rent, fuktig kjøkkenhåndkle på arbeidsflaten mens den fortsatt er varm. Pakk inn kjeksen i et rent kjøkkenhåndkle, og la dem avkjøles.

Til moussen: Pisk mascarponen sammen med kremfløten og vend i hasselnøttcrunchkremen, og rør alle ingrediensene sammen. Rull ut kjeksen og fordel halvparten av moussen på den, la det være igjen en kant på 1 cm. Rull sammen kjeksen og sett den på kjøl i 30 minutter. Skjær av endene, ha resten av moussen i en sprøytepose med rillet tupp og dekk kjeksen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet.