Crème brulée med appelsinbåter

Crème brulée med appelsinbåter
40 min 6 gjester Moderat

om denne oppskriften

Nydelig fransk dessert!

ingredienser

Hos Oliviers & Co

6 ss Grand Cru olivenolje O&CO

Fra markedet

1 stk vaniljestang

2 dl kremfløte

2 dl melk

75 g sukker

4 eggeplommer

75 g brunt sukker til glasering

3 appelsiner

50 g mørk sjokolade

Evt sitronmelisse til pynt

Tilberedning

Ha fløte, melk og 75g sukker oppi en gryte. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene, ha både stang og frø oppi gryten med melk etc. Kok opp blandingen mens du rører, og sett til avkjøling.

Sett stekeovnen på 150°.

Når melkeblandingen litt etter litt. Ta vekk vaniljestangen. Fordel blandingen i ildfaste former og sett i en langpanne. Fyll vann i langpannen opp til ca 1/3 av formene. Sett inn i forvarmet stekeovn, og stek i 30-40 min.

Fileter appelsinene slik at du får fine båter uten noe synlig hvitt igjen. Ha båtene i en dyp tallerken og ha over Grand Cru olivenolje. La stå og marinere til desserten skal spises.

Rasp eller høvle sjokolade og ha i en skål, klar til servering.

Ta formene ut av langpannen og avkjøl litt. Dryss litt brunt sukker på hver dessert og sett under grillen i ca 2min, eller bruk gassbrenner hvis du har det.

Plasser formene med crème brulée på tallerker, og legg noen appelsinfileter og litt av saften ved siden av. Topp med høvlet sjokolade og sitronmelisse.

Nydelig dessert!