Torskehale med bacon

Torskehale med bacon
1 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

En oppskrift på marinert og bakt fisk med bacon, quinoa og kastanjer: en original rett!

ingredienser

Hos Oliviers&Co

Eddik med timian

Italiensk ekstra virgin olivenolje

På markedet

1,75 lb torskefilet

12 tynne skiver røkt bacon

1,2 lb trefarget quinoa

1 krukke kastanjer i saltlake

1 fedd hvitløk

Tilberedning

Legg fisken i et grunt fat med 3 ss italiensk olivenolje og 2 ss timianeddik, krydre med pepper, dekk med matfilm og mariner i 1 time i kjøleskapet.

Skyll quinoaen godt og kok den i halve volumet med kokende saltet vann i 15 minutter. La den hvile i noen minutter, rør den med en gaffel for å fullføre tilberedningen (uten å renne ut) og legg den i en dyp tallerken. Dryss det med 2 ts. spiseskjeer timianeddik og olivenolje, sett til side.

Forvarm i mellomtiden ovnen til 210°. Tørk av torsken, pakk torskehalen med røkt bacon og sett i ovnen i 15 minutter.

Stek kastanjene i 4 minutter i 1 ss. av olje og hakket hvitløk, tilsett quinoaen, smak til med pepper og server med fisken skåret i seksjoner.