om denne oppskriften
En oppskrift på Oliviers&co kylling som lukter av Middelhavet og Sør-Frankrike.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
1 krukke med tomat & Espelette krem
Grand Cru Olivenolje
Timian Olivenolje
På markedet
6 frittgående kyllinglår med skinn
80 g smør
200 g medium semulegryn
1 liter melk
1 sammenpisket egg
180 g ferskt revet parmesanost
revet muskatnøtt
Tilberedning
Hell melk og smør med 4-5 klyper muskatnøtt i en stor kjele. Kok opp blandingen, tilsett salt og hell i semulegryn mens du visper kraftig i 5 minutter.
Når semulegryn er kokt, fjern den fra varmen og tilsett egget og 80 g parmesanost. Bland godt og sett tilbake på svak varme i 30 sekunder. - Spred ut på et bakeplate til en tykkelse på 2 cm, glatt med en slikkepott.
La avkjøles, forvarm deretter ovnen til 7/8 (220 °) og skjær ut gnocchi med en kutter med en diameter på 5 cm.
Rull dem i resten av parmesanen og legg dem i en ildfast form, overlappende. Dryss over olivenolje og timian og stek i ca. 15 minutter. - I mellomtiden åpner du lårene i to og sprer 2 ss. av Tomat & Espelette krem. Krydre med salt og pepper.
Brun lårene i en varm stekepanne med 2 ss. olivenolje og løk, legg dem deretter i en ildfast form og stek dem i 20 minutter, pensle dem med den resulterende saften, server med gnocchi.