Sprø polenta

Sprø polenta
45 min 3 gjester Moderat

om denne oppskriften

 I Olivers & Co butikkene våre, har vi mange glass med mye gode smaker fra Sør-Europa. Denne oppskriften lar deg prøve Sort oliven Relish som er finhakket oliven med milde, smakfulle krydder.

ingredienser

Hos Oliviers&Co

1 ss olivenolje med aromatiske urter

1 glass grov tapenade med grønne oliven

Peppermiks

På markedet

Havsalt

5 dl vann

3 ½ dl malt polenta

4 små grønne tomater (røde kan også brukes)

1 bunt dill

2 ½ dl favabønner

1 pakke mozarella

Tilberedning

Kok opp vannet og tilsett polentamelet sakte mens du visper. Kokes som anvist på pakken, til det blir tykt og kremete

Dra gryta av varmen, rør inn olivenolje med aromatiske urter, og hell røra i en liten langpanne med bakepapir. Sett i kjøleskapet for å stivne

Del tomatene i fire og legg dem i en skål sammen med hakket dill, favabønner og havsalt

Når polentaen er avkjølt, skjærer du den i firkantede serveringsstykker, drysser på havsalt og peppermix og steker i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til de er gylne

Bre 1 ss tapenade med grønne oliven på hvert stykke, legg på en skive mozarella og tomatblandingen. Ringle over olivenolje med aromatiske urter og et lite dryss salt og pepper