om denne oppskriften
En gourmetoppskrift på makrell marinert i økologisk olivenolje og ferskpresset sitron.
ingredienser
På Oliviers&Co
Økologisk sitronolje
3 ss av granatepleeddik
Urtesalt til fisk
På markedet
8 makrellfileter
1 hviltøksfedd
1 bit fersk ingefær
½ bunt fersk koriander
Tilberedning
Hell granatepleeddiken i en kasserolle med presset hvitløk, halvparten av hakket koriander og revet ingefær, varmes opp på svak varme. Tilsett 8 ss. av økologisk sitronolje, 1ts med urtesalt til fisk
Skyll og klapp makrellfiletene tørre, legg filettene i et fat med skinnsiden opp og hell marinaden over. Dekk med matfilm og mariner i 45 minutter.
Legg de avrente makrellfiletene under grillen med skinnside og grill i 5 minutter og server med grillede squashbånd.
Drypp over sitronolivenolje, salt og pepper. Dryss over resten av den hakkede korianderen og server.