om denne oppskriften
Nydelige makroner med pistasjkrem
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Pistasjkrem
Fra markedet
Ev. litt sitronolje
250 g mandel mel
350 g melis
7 eggehviter
1 klype salt
150 g sukker
Grønn konditorfarg
Tilberedning
Mandelmel og melis blandes i en bolle, før det siktes.
Melblandingen skal være helt fri for klumper.
Pisk eggehviter og salt stive med en kjøkkenmaskin.
Begynn med lav hastighet, og gå over til høyere når marengsen tar form.
Tilsett sukker mot slutten og fortsett å piske til marengsen er fast og skinnende.
Rør inn noen dråper konditorfarge til slutt.
Vend forsiktig inn marengsen i melblandingen med en slikkepott.
Når dette er gjort, fyller du en sprøytepose med den.
Bruk en rund tip, og sprøyt ut makroner på et brett med bakepapir. Diameteren bestemmer du selv. 3-4 cm er passe.
La makronene tørke i minst 30 minutter før du steker dem.
Du kan også benytte deg av en hårføner eller en varmlufts vifte om du ønsker det. Det viktigste er at det dannes en hinne ytterst, slik at de ikke sprekker opp under steking.
Stek makronene på 150 grader over- og undervarme på midterste rille i 13-14 minutter. De skal ha en glatt overflate når de er ferdige. Avkjøl skjellene og fyll dem deretter med en liten teskje pistasjkrem hver.
Makronene skal hvile over natten i kjøleskapet i en lufttett boks, før de spises!