Makroner med pistasjkrem

Makroner med pistasjkrem
55 min 2 gjester Moderat

om denne oppskriften

Nydelige makroner med pistasjkrem

ingredienser

Hos Oliviers & Co

Pistasjkrem

Fra markedet

Ev. litt sitronolje

250 g mandel mel

350 g melis

7 eggehviter

1 klype salt

150 g sukker

Grønn konditorfarg

Tilberedning

Mandelmel og melis blandes i en bolle, før det siktes.

Melblandingen skal være helt fri for klumper.

Pisk eggehviter og salt stive med en kjøkkenmaskin.

Begynn med lav hastighet, og gå over til høyere når marengsen tar form.

Tilsett sukker mot slutten og fortsett å piske til marengsen er fast og skinnende.

Rør inn noen dråper konditorfarge til slutt.

Vend forsiktig inn marengsen i melblandingen med en slikkepott.

Når dette er gjort, fyller du en sprøytepose med den.

Bruk en rund tip, og sprøyt ut makroner på et brett med bakepapir. Diameteren bestemmer du selv. 3-4 cm er passe.

La makronene tørke i minst 30 minutter før du steker dem.

Du kan også benytte deg av en hårføner eller en varmlufts vifte om du ønsker det. Det viktigste er at det dannes en hinne ytterst, slik at de ikke sprekker opp under steking.

Stek makronene på 150 grader over- og undervarme på midterste rille i 13-14 minutter. De skal ha en glatt overflate når de er ferdige. Avkjøl skjellene og fyll dem deretter med en liten teskje pistasjkrem hver.

Makronene skal hvile over natten i kjøleskapet i en lufttett boks, før de spises!