om denne oppskriften
Her får du en nydlig oppskrift på Madeleine. Ikke gå glipp av denne oppskriften fra Oliviers & Co.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
90 ml olivenolje med sitron
1 glass lemon curd (sitronkrem)
På markedet
180 g sukker
1 ss revet skall av økologisk sitron
3 egg
3,5 dl melk
160 g mel
6 g bakepulver
75 g meierismør, smeltet og avkjølt
1 klype salt
Tilberedning
Bruk en bakebolle og pisk egg og sukker hvitt. Tilsett mel, salt, bakepulver, sitronskall, smeltet smør og til slutt olivenolje med sitron. Miks til alt har en jevn tekstur.
La røren hvile i 30 min. Forvarm oven til 210°. Bruk en form til madeleinekaker, smør formen og tilsett så røren slik at hver fordypning er 2/3 full. Stek i 8 – 10 min og sjekk stekingen underveis.
Når de er ferdige så ta kakene ut av formen og la avkjøles på stekerist. Server madeleinekakene sammen med lemon curd O&Co.