om denne oppskriften
En nydelig lammestek som vil passe perfekt til påsken.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Hvitløksolje
1 ts salt & urtemiks pasta fra
Fra markedet
2 ts provenceurter
2 ts havsalt
1 lammelår
1 sitron
6 tomater
5-6 hele hvitløk
Tilberedning
Gni lammelåret inn med oreganoeddik, hvitløksolje, provenceurter og havsalt og legg det i en langpanne med bakepapir.
Vask sitronen, skjær den i skiver og legg den på lammelåret.
Del tomatene i to, skjær bunnen av hvitløkene og fordel tomater og hvitløk i langpanna rundt lammesteken. Drypp over hvitløksolje og et dryss urtesalt pasta.
Stikk et termometer i lammelåret i den tykkeste delen. Sett langpanna i ovnen og stek ved 175 grader til temperaturen på steketermometeret viser en kjernetemperatur på 65 grader (ca 2 timer).