Lammestek med Provenceurter, oreganoeddik og hvitløksolje

Lammestek med Provenceurter, oreganoeddik og hvitløksolje
120 min 6 gjester Moderat

om denne oppskriften

En nydelig lammestek som vil passe perfekt til påsken.

ingredienser

Hos Oliviers & Co

Hvitløksolje 

1 ts salt & urtemiks pasta fra

Fra markedet

2 ts provenceurter

2 ts havsalt

1 lammelår

1 sitron

6 tomater

5-6 hele hvitløk

Tilberedning

Gni lammelåret inn med oreganoeddik, hvitløksolje, provenceurter og havsalt og legg det i en langpanne med bakepapir.

Vask sitronen, skjær den i skiver og legg den på lammelåret.

Del tomatene i to, skjær bunnen av hvitløkene og fordel tomater og hvitløk i langpanna rundt lammesteken. Drypp over hvitløksolje og et dryss urtesalt pasta.

Stikk et termometer i lammelåret i den tykkeste delen. Sett langpanna i ovnen og stek ved 175 grader til temperaturen på steketermometeret viser en kjernetemperatur på 65 grader (ca 2 timer).