Knasende solrik salat

Knasende solrik salat
20 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

En frisk og fargerik salat med skikkelig pepp! Smakfull quinoa, sprø reddiker, sødmefulle jordbær og saftig melon – alt løftet av den intense smaken fra vår sommerlige olivenolje og den friske syrligheten fra grapefrukteddik. En oppskrift som er like vakker som den er velsmakende – perfekt til solfylte lunsjer!

ingredienser

Hos Oliviers&Co
4 ss sommerolje

2 ss spesialeddik med grapefrukt
5 halvtørkede cherrytomater

På markedet
150 g quinoa

200 g ruccola
10 røde reddiker
1 rød løk
10 jordbær
1 skive melon
5 basilikumblader

 

Tilberedning

Skyll quinoaen under kaldt rennende vann, og kok den deretter i kokende vann i 15 minutter. Krydre med salt og sil av. Vask og skjær reddiker i skiver. Skrell og hakk løken og soltørkede tomater. Skjær melonen i små strimler og jordbærene i små terninger. Bland sommerolivenolje, eddik med grapefrukt, samt hakket basilikum, og krydre med salt. Rett før servering, bland alle ingrediensene sammen, topp med sausen, krydre med pepper og server kaldt.