om denne oppskriften
Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle og la den hvile ekstra 30minutter. I mens kan du slå ovnen på 240°C med en ildfast gryte inni.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
La Classique olivenolje
Fra markedet
Tørr gjær
Mel
Vann
Tilberedning
10g (med) tørrgjær
1ts (med) sukker
300ml varmt vann (40°C ca)
La gjæren hvile i 5 minutter
2ts (med) salt
2ss med «La Classique» olivenolje
Tilsett gradvis 340g med mel
Legg deigen på en overflate med mel
Elt deigen til den føles fast
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la den hvile minst 1,5 time
Lag en knute ved å dra alle kanter mot midten
Legg deigen oppned i en korrekturkurv
Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle og la den hvile ekstra 30 minutter. I mens kan du slå ovnen på 240°C med en ildfast gryte inni
Legg så deigen i den forvarmet ildfaste gryten
Sett gryten med brødet inn i ovnen med knuten opp
La det steke i ovnen i 35 minutter. Ta så lokket av og la den steke 5 ekstra minutter
Sett gryten med brødet i en forvarmet ovn (240°C) i 35minutter. Ta så av lokket og stek videre i 5 minutter