Hjemmelaget brød

Hjemmelaget brød
120 min 4 gjester vanskelig

om denne oppskriften

Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle og la den hvile ekstra 30minutter. I mens kan du slå ovnen på 240°C med en ildfast gryte inni.

ingredienser

Hos Oliviers & Co

La Classique olivenolje

Fra markedet

Tørr gjær

Mel

Vann

Tilberedning

10g (med) tørrgjær

1ts (med) sukker

300ml varmt vann (40°C ca)

La gjæren hvile i 5 minutter

2ts (med) salt

2ss med «La Classique» olivenolje

Tilsett gradvis 340g med mel

Legg deigen på en overflate med mel

Elt deigen til den føles fast

Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la den hvile minst 1,5 time

Lag en knute ved å dra alle kanter mot midten

Legg deigen oppned i en korrekturkurv

Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle og la den hvile ekstra 30 minutter. I mens kan du slå ovnen på 240°C med en ildfast gryte inni

Legg så deigen i den forvarmet ildfaste gryten

Sett gryten med brødet inn i ovnen med knuten opp

La det steke i ovnen i 35 minutter. Ta så lokket av og la den steke 5 ekstra minutter

Sett gryten med brødet i en forvarmet ovn (240°C) i 35minutter. Ta så av lokket og stek videre i 5 minutter