Gratinert gnocchi med tørket tomat og spinat

Gratinert gnocchi med tørket tomat og spinat
35 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

Denne gnocchi-retten er ekte trøstemat! De soltørkede tomatene gir en intens, rik smak som balanserer nydelig med spinatens milde sødme – sammen blir det en herlig, smakfull rett.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Salvator økolokisge olivenolje
La Classique olivenolje
Havltørkede cherrytomater
Tanche svart oliven

På markedet
800 g gnocchi
100 g spinatskudd
2 dl matfløte
100 g revet parmesan
100 g revet mozzarella
4 dl grønnsaksbuljong
2 fedd hvitløk

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 °C.

Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Skyll og tørk spinatskuddene. La de soltørkede tomatene renne godt av og grovhakk dem. Sil av og del de svarte olivenene i to.

Varm opp 3–4 ss olivenolje i en stekepanne. Stek hvitløken til den er lett gyllen. Tilsett gnocchi og spinat, og rør godt sammen.

Ha i buljong, fløte, parmesan, soltørkede tomater og oliven. Bland godt og la det småkoke i ca. 5 minutter, eller til væsken nesten har fordampet.

Hell blandingen over i et ildfast fat eller en støpejernspanne, og dryss over mozzarellaen. Sett i ovnen i omtrent 15 minutter.

Drissle over Salvator økologisk olivenolje.