Gazpacho med grønne erter

Gazpacho med grønne erter
25 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

en forfriskende og original gazpacho med erter, bønner og agurk – perfekt varme dager.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Sommerolje Finca Cortijo Guadania
1 pakke ciappe
Havsalt fra Ebro-deltaet


På markdet
250 g ferske eller frosne erter
100 g ferske eller frosne bønner
1/2 agurk
1 hvitløksfedd
Pepper

Tilberedning

Varm opp 2 ss olivenolje i en kjele. Tilsett hvitløk, erter, bønner og agurk.

La det surre svak varme til ingrediensene er godt dekket av oljen. Krydre med salt og pepper, og tilsett vann til det dekker. La småkoke i ca. 15 minutter.

Kjør suppen glatt med en blender eller stavmikser. Sett i kjøleskapet og la den bli helt kald.

Server avkjølt med en dråpe olivenolje. Nyt gjerne med litt ciappe ved siden av.