om denne oppskriften
en forfriskende og original gazpacho med erter, bønner og agurk – perfekt på varme dager.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Sommerolje Finca Cortijo Guadania
1 pakke ciappe
Havsalt fra Ebro-deltaet
På markdet
250 g ferske eller frosne erter
100 g ferske eller frosne bønner
1/2 agurk
1 hvitløksfedd
Pepper
Tilberedning
Varm opp 2 ss olivenolje i en kjele. Tilsett hvitløk, erter, bønner og agurk.
La det surre på svak varme til ingrediensene er godt dekket av oljen. Krydre med salt og pepper, og tilsett vann til det dekker. La småkoke i ca. 15 minutter.
Kjør suppen glatt med en blender eller stavmikser. Sett i kjøleskapet og la den bli helt kald.
Server avkjølt med en dråpe olivenolje. Nyt gjerne med litt ciappe ved siden av.