om denne oppskriften
Frutti di Mare er en multi-sjømatrett, populær langs kysten av Italia. Denne retten oppfyller ønsket om et krydret, saftig, deilig måltid. Du kan nesten bruke hva du vil av sjømat: hvit fisk, blekksprutringer og alt av skalldyr.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
2 ss kraftig olivenolje (f.eks Il Fornacino)
Nykvernet pepper
På markedet
1 løk
4 fedd hvitløk
½ – 1 ts chiliflak
1 glass tørr hvitvin
1 sitron, saften av
1 boks hermetiske tomater
1 kg blåskjell, eller blanding av ulike skjell
500 g reker
1 bunt persille
Tilberedning
Varm olje i en stekepanne og fres læk og hvitlæk sammen med chiliflak et par minutter.
Hell i vin og sitronsaft og kok ett minutt før du heller i tomatene og smaker tilmed salt og pepper.
Tilsett blåskjell og legg på lokket. Vent i tre minutter, sjekk om blåskjellene har åpnet seg, hvis ikke legger du på lokket og lar det koke litt til.
Rens rekene og tilsett helt til slutt sammen med hakket persille. Ringle over olivenolje rett i gryta og ved servering.