om denne oppskriften
Denne sprø focacciaen vil lyse opp dagen, perfekt som aperitiff. Passer perfekt til et pålegg etter eget valg.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Sommerolje
Økologisk rosmarin olivenolje
Blomst av salt fra Ebre-deltaet
På markedet
250 g mel
15 cl vann
3 g tørr bakegjær
1 kvist rosmarin
Tilberedning
Bland melet med 1/2 ts salt i en stor bolle. Tilsett gjæren og 1/3 av vannet. Elt, tilsett deretter litt mer vann og 1 ts olivenolje. Bland igjen og tilsett til slutt resten av vannet mens du fortsetter å elte. Deigen skal være jevn, men ikke glatt.
Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve i 2 timer i romtemperatur.
Kle et rektangulært stekebrett med bakepapir, pensle med olivenolje og legg deigen på brettet uten å ta på den med hendene.
La deigen heve i ovnen i 30 minutter, det skal oppstå bobler.
Hell 4 ss vann, 2 ss olivenolje og 1 ss oliven- og rosmarinolje i en liten bolle. Kjevle deigen ut mot kantene på stekebrettet (forsiktig og uten å rive), slik at det dannes hull og luftboblene holdes inne.
Hell over vann/oljeblandingen og la deigen heve i ovnen i 30 minutter.
Ta bakebrettet ut av ovnen. Forvarm ovnen til 220 °C i 10 minutter.
Dryss rosmarin over deigen og stek i 20 minutter til skorpen er gyllenbrun.
Server som aperitiff, varm eller kald, med valgfritt pålegg.