Focaccia med rosmarin

Focaccia med rosmarin
150 min 6 gjester Moderat

om denne oppskriften

Denne sprø focacciaen vil lyse opp dagen, perfekt som aperitiff. Passer perfekt til et pålegg etter eget valg.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Sommerolje
Økologisk rosmarin olivenolje 
Blomst av salt fra Ebre-deltaet

På markedet
250 g mel
15 cl vann
3 g tørr bakegjær
1 kvist rosmarin

Tilberedning

Bland melet med 1/2 ts salt i en stor bolle. Tilsett gjæren og 1/3 av vannet. Elt, tilsett deretter litt mer vann og 1 ts olivenolje. Bland igjen og tilsett til slutt resten av vannet mens du fortsetter å elte. Deigen skal være jevn, men ikke glatt.

Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve i 2 timer i romtemperatur.

Kle et rektangulært stekebrett med bakepapir, pensle med olivenolje og legg deigen på brettet uten å ta på den med hendene.

La deigen heve i ovnen i 30 minutter, det skal oppstå bobler.

Hell 4 ss vann, 2 ss olivenolje og 1 ss oliven- og rosmarinolje i en liten bolle. Kjevle deigen ut mot kantene på stekebrettet (forsiktig og uten å rive), slik at det dannes hull og luftboblene holdes inne.

Hell over vann/oljeblandingen og la deigen heve i ovnen i 30 minutter.

Ta bakebrettet ut av ovnen. Forvarm ovnen til 220 °C i 10 minutter.

Dryss rosmarin over deigen og stek i 20 minutter til skorpen er gyllenbrun.

Server som aperitiff, varm eller kald, med valgfritt pålegg.