om denne oppskriften
Kikerter er et godt alternativ til tradisjonell pasta. Den har en mild smak og inneholder mer fiber enn vanlig hvetepasta. Pyntet med Gremolata (et hakket urtekrydder laget av sitronskall og persille) gjør virkelig en forskjell i denne retten. Det er knasende, urteaktig, velduftende og sitronaktig.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
1 ss Domaine de Gerbaud olivenolje
2 ss oliven- og sitronolje
1 ss intens ingefæreddik med sødme
På marketet
110 g kikerterpasta
1/4 kopp frosne erter
2 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver
2 ss fersk bladpersille, hakket
1,5 ss usaltede, ristede mandler, hakkede
1 ts sitronskall
Tilberedning
Kok pastaen i kokende saltet vann til den er nesten al dente, ca. 5 minutter. Tilsett erter og kok til ertene er varme og pastaen er mør, ca. 1 minutt.
Sil av og behold 1/2 kopp av pastavannet. Dekk så pastaen og ertene til for å holde varmen.
Varm en liten stekepanne over middels lav varme, tilsett hvitløk og stek den til den er myk, i ca. 2 minutter. Tilsett pasta- og erteblandingen, salt og pepper og 1/4 kopp av den reserverte pastavannet. Bland godt for å kombinere. Tilsett om nødvendig opptil 1/4 kopp mer pastavann for å oppnå ønsket konsistens.
Rør inn oliven- og sitronolje, persille, mandler, sitronskall og salt.