Spaghetti Alla Bolognese

Spaghetti Alla Bolognese
45 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

Deilig italiensk pasta med den gode smaken av fersk basilikum. Ideell til et pastaparty med familie eller venner.

ingredienser

Hos Oliviers&Co
Hverdags olivenolje
Basilikum olivenolje
Salt- og urtemiks til pasta og salater

På markedet
400 g  spaghetti
500 g kjøttdeig
800 g flådde tomater
200 g tomatpuré
2 små rødløk
ca 1 ts sukker
Revet parmesanost
1 glass rødvin til matlaging

Tilberedning

Skrell og skjær løken i skiver. Tilsett litt olivenolje i en stor kjele og sauter til den er gylden. Deglasser med rødvin, og tilsett deretter sukkeret.

Tilsett kjøttdeigen og la det steke i ca. 5 minutter.

Tilsett deretter de flådde tomatene og tomatpuréen. Tilsett 1 til 2 ts salt og urteblanding. Bland godt og la det småkoke på svak varme i ca. 35 minutter. Rør av og til.

I mellomtiden, kok opp en kjele med saltet vann. Kok spaghettien.

Når den er ferdig kokt, la den renne av og fordel den på 4 tallerkener. Hell over alla bolognese-sausen.

Dryss over parmesan og avslutt med en sjenerøs dråpe basilikumolje.