Havbrasme med oliven, kapers og tomatsaus 

Havbrasme med oliven, kapers og tomatsaus 
45 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

En typisk provençalsk oppskrift basert på fisk og sommergrønnsaker, som spises med ris eller kokte poteter.

ingredienser

Hos Oliviers&Co   

Sommerolje   

Sitron eddik 

Urtesalt til fisk   

På butikken    

1 fin havbrasme  

3-4 tomater   

1-2 løk  

3-4 skiver sitron   

6 kvister fersk koriander  

12 svarte eller grønne oliven  

1 ss kapers   

3-4 kvister timian  

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 °C.

Legg sitronskivene brasmefileten.

Hakk løken, skjær tomatene i tynne skiver og legg dem sammen i en rektangulær form.

Legg havbrasmen toppen.

Dryss over oliven, kapers og urtesaltet, dryss sjenerøst med sommerolivenolje, smak til med pepper og tilsett 1 ss med sitroneddik. 

Sett formen i ovnen i 20-25 minutter.

Server med basmatiris.