om denne oppskriften
ingredienser
1 ss Silver vellagret balsamicoeddik fra Modena
2-3 ss Sitronkrem
1 ss Sommerolje
På markedet
130 g hvetemel
55 g maismel
100 g smør
1 eggeplomme
1 klype salt
1 ts sukker
2 ss kaldt vann
Fyll:
500 g røde bær/frukt
2 fersken
20 g smør
1 ss brunt sukker
250 g mascarponekrem
1,25 dl kremfløte
Tilberedning
Hell alle tørre ingredienser i en food prosessor, tilsett smør i terninger, eggeplommen og elt til du får en smulete masse.
Tilsett vann og balsamicoeddik, og bruk pulsfunksjon til deigen formes til en ball. Rull den ut til et rektangel med et kjevle (husk å dryss mel på benken) og legg deigen mellom to bakepapir i kjøleskapet i en time.
Forvarm ovnen til 180°C.
Legg rektangelet med deig på et stekebrett med bakepapiret under.
Stekes i 25 min, sett så til side for avkjøling.
Pisk mascarpone sammen med kremfløten. Når konsistensen er som pisket krem så tilsettes olivenoljen og lemon curd mens du rører forsiktig. Ikke rør for mye siden det skal bli en marmorert effekt i kremen.
Ta ut stein og del fersken i båter. Bruk en stekepanne og smelt smør og sukker, legg så i fersken og stek i 5 min på hver side.
Kutt opp bunnen i ulike bredder som er tilpasset størrelsen på bær/frukt, spre over mascarponekremen og legg på frukt/bær.