Cookie med sjokolade- og hasselnøtthjerte

Cookie med sjokolade- og hasselnøtthjerte
30 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

Gi deg selv en deilig dessert med denne sjenerøse cookien med et smeltende fylt hjerte av kakao- og hasselnøttkrem. Den myke deigen med sjokoladebiter, toppet med sprø, ristede hasselnøtter, gjør hver bit til et uimotståelig og herlig øyeblikk. Perfekt å dele… eller ikke!

ingredienser

Hos Oliviers & Co

  • Hasselnøttkrem

  • Havsalt fra Ebro-deltaet​

På markedet

  • 300 g hvetemel

  • 90 g brunt sukker

  • ½ pose bakepulver

  • 100 g mykt smør

  • 1 egg

  • 50 g sjokoladebiter

  • Noen ristede, grovhakkede hasselnøtter

Tilberedning

I en bolle, bland de tørre ingrediensene (mel, sukker, salt, bakepulver).

Tilsett under omrøring, i denne rekkefølgen: mykt smør, egg, deretter sjokoladebiter.

Når blandingen er jevn, del deigen i to.

Kjevle ut den ene halvdelen i en smurt 22 cm form, og sett begge halvdelene i kjøleskapet i 15 minutter.

Ta formen ut av kjøleskapet og smør på 3 ss kakao- og hasselnøttkrem. Legg den andre halvdelen av deigen over.

Sett i fryseren i 30 minutter. Forvarm ovnen til 160°C.

Stek cookien i 35–40 minutter. La den avkjøle.

Dryss over ristede hasselnøtter og fordel 2 ts kakao- og hasselnøttkrem på toppen i tynne striper.