om denne oppskriften
Gi deg selv en deilig dessert med denne sjenerøse cookien med et smeltende fylt hjerte av kakao- og hasselnøttkrem. Den myke deigen med sjokoladebiter, toppet med sprø, ristede hasselnøtter, gjør hver bit til et uimotståelig og herlig øyeblikk. Perfekt å dele… eller ikke!
ingredienser
Hos Oliviers & Co
-
Hasselnøttkrem
-
Havsalt fra Ebro-deltaet
På markedet
-
300 g hvetemel
-
90 g brunt sukker
-
½ pose bakepulver
-
100 g mykt smør
-
1 egg
-
50 g sjokoladebiter
-
Noen ristede, grovhakkede hasselnøtter
Tilberedning
I en bolle, bland de tørre ingrediensene (mel, sukker, salt, bakepulver).
Tilsett under omrøring, i denne rekkefølgen: mykt smør, egg, deretter sjokoladebiter.
Når blandingen er jevn, del deigen i to.
Kjevle ut den ene halvdelen i en smurt 22 cm form, og sett begge halvdelene i kjøleskapet i 15 minutter.
Ta formen ut av kjøleskapet og smør på 3 ss kakao- og hasselnøttkrem. Legg den andre halvdelen av deigen over.
Sett i fryseren i 30 minutter. Forvarm ovnen til 160°C.
Stek cookien i 35–40 minutter. La den avkjøle.
Dryss over ristede hasselnøtter og fordel 2 ts kakao- og hasselnøttkrem på toppen i tynne striper.
































