om denne oppskriften
Denne oppskriften på pistasjkremboller er en oppskrift på Fastelavnboller.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
6 ss Hverdagsoljene til baking
Pistasjkrem
På markedet
5 dl helmelk
130 g smør
6 ss mild olivenolje, hverdagsolje.
125 g melis
50 g gjær
0,5 ts kardemomme
750 g hvetemel
1 egg
1 ss melk
6 dl kremfløte
6 ss melis
Tilberedning
Kok opp melk, smør og melis. La blandingen avkjøles til den er lunken (heller for kald enn for varm, ellers blir gjæren drept og bollene blir tunge). Rør gjæren ut i væsken, ha i olivenoljen. Rør inn kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er glatt. La deigen heve i 30 minutter.
Del deigen i like store porsjoner (ca. 90 gram deig per bolle). Legg bollene på bakeplate kledd med bakepapir. La dem heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.
Visp sammen egg og melk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen på 220 °C i 10-12 minutter, til de er gyllenbrune. La bollene avkjøles helt.
Fyll til bollene.
Del de kalde bollene i to.
Smør pistasjkrem på innsiden av bollene.
Pisk kremfløten og melis til luftig krem.
Ha krem i en sprøytepose og sprøyt et tykt lag på hver bollebunn.
Legg toppen på og trykk lett til.
Dryss over melis til pynt.