om denne oppskriften
En barfilet forsiktig aromatisert med blodappelsin og vanilje, servert på en kremet puré av oliven og frisk persille. Denne retten er perfekt for koselige høstkvelder.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
-
0,5 dl juleolivenolje
-
10 Taggiasca-oliven
-
4 ss presset oliven- og blodappelsinolje
-
1 ss mild vaniljeeddik
-
1 ts lavendelhonning
-
Fleur de Sel
-
Pepperblanding
På markedet:
-
4 barfileter
-
2 appelsiner
-
2,5 dl hvitvin
-
1 kg poteter
-
0,5 dl helmelk
-
1/2 bunt persille
Tilberedning
Skrell potetene, del dem i biter og kok i 15 minutter. Sjekk om de er møre, salt, sil av vannet, og varm dem forsiktig på lav varme mens du moser dem med visp til en kremet puré.
Rør inn melk, olivenolje, finhakket persille og hakkede oliven. Smak til med salt og pepper, og hold den varm.
Forvarm ovnen til 200 °C. Press saften av 1½ appelsin, og ta ut de resterende applesinbåten fra den siste halvdelen.
Salt fisken, drypp over 2 ss oliven- og blodappelsinolje, og stek i ovnen i 8 minutter.
I en panne, kok inn hvitvinen til ca halvparten er fordampet, tilsett honning, eddik, appelsinsaft og resten av oliven- og blodappelsinoljen.
La sausen tykne i 2–3 minutter, tilsett appelsinbåtene og smak til med salt og pepper.
Anrett potetmosen på tallerkener, legg fisken på topp, og hell over appelsinsausen. Server straks.

































