om denne oppskriften
Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett, og smaker godt både som husmannskost og festmat. Det skal dessuten ikke mye til for å servere en rykende varm gryte med fårikål: Som navnet tilsier så trenger du kun fårikålkjøtt og kål.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
2 ts Salt & Urtemiks for kjøtt
2 dl hverdagsolje
På markedet
1,5 kg fårikålkjøtt
1,5 kg hodekål
4 ts hel sort pepper
5 dl kokende vann
Tilberedning
Del hodekåle i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø urtesalt fra Oliviers & Co, pepper og ha litt olivenolje mellom lagene.
Hell på vann. Kok opp, og fjern skummet som danner seg på toppen. La fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), cirka to timer.
Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener sommen med kokte poteter.