Personvern og Cookies

1. Innledning


Denne personvernerklæringen gjelder for Oliviers & Co Norway AS og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Oliviers & Co Norway AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Oliviers & Co Norway AS grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse.

 

2. Betaling med kort, faktura eller avbetaling


Vi bruker Worldline som samarbeidspartner for å håndtere betaling. Enten du velger å betale med kort, faktura eller dele opp betalingen. Vi ønsker å tilby deg enkel, sømløs, men sikker betaling. Dette får du ved å bruke Worldline.Worldline gjør det enkelt, fleksibelt og trygt for deg å handle på nett. Gjennom å besvare et par spørsmål identifiserer du deg enkelt og du kan velge den betalingsmetoden som passer deg best. Ved å gi eller etterspørre informasjon i Worldline, godtar du Bambora Checkout vilkår og vår bruk av dine personopplysninger.

I samarbeid med Walley, tilbyr vi faktura og delbetaling. Betale senere innebærer at du får varene hjem til deg før du betaler. Du kan deretter velge om du vil betale hele beløpet med en gang, eller om du ønsker å dele det opp i mindre deler. Forfallsdatoen kan variere, og angis på faktura eller delbetalingsanvisningen som sendes til deg. Leveringsmåten samt eventuelle avgifter vises i kassen før du bekrefter kjøpet. For å delbetale kjøpet kreves at du inngår en kredittavtale med Collector Bank AB (registrert innehaver av varemerket Walley) før fakturaen forfaller til betaling. Dette gjør du enkelt ved å signere og sende inn kredittavtalen, se my.walley.no.

En mindre kredittvurdering vil bli utført, og dette innebærer at dine kredittopplysninger blir innhentet. Ved forsinkelser eller manglende betaling blir det bli lagt til en forsinkelsesavgift samt forsinkelsesrenter. Fullstendige vilkår for Walley finner du her: Vilkår og Standard europeisk brukerkreditinformasjon.

På my.walley.no kan du se alle fakturaene dine fra Walley.

Spørsmål knyttet til din faktura eller delbetaling:

Walley's kundeservice hjelper deg med alle spørsmål angående din faktura eller delbetaling. Kontakt Walley's kundeservice via e-post på hello@walley.no eller via telefon 22 41 14 55, mandag – fredag kl. 08.00 – 18.00
Se også FAQ på walley.no/kundeservice

 Tilbakebetaling ved faktura- og delbetalingskjøp

Dersom du har betalt din faktura eller delbetaling, men senere angrer på ditt kjøp har du et tilgodehavende hos Walley. Walley tilbakebetaler den summen du har betalt etter at vi har fått opplysninger fra forhandler om godkjent retur. Tilbakebetalingen vil skje til din konto og du må derfor informere oss om ditt bankkontonummer og fakturaopplysninger.

Kontakt Walley's kundeservice via e-post hello@walley.no eller via telefon 22 41 14 55, mandag – fredag kl. 08.00 – 18.00.

 

3. Om personopplysninger og regelverket


Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk. All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

 

4. Obligatorisk innsamling av personopplysninger


Når du handler hos Oliviers & Co Norway AS trenger vi navn, adresse og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse og kontakte deg hvis det skulle være behov. Vi er pålagt å oppbevare informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes ikke.

 

5. Hva slags opplysninger samler vi inn?


For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn og e-postadresse. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

ii) Bruk av nettside eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av vår nettside, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

Beskrivelsen av våre rutiner for personvern forteller hvordan Oliviers & Co Norway AS bruker og beskytter informasjonen du gir Oliviers & Co Norway AS når du besøker denne nettsiden. Oliviers & Co Norway AS er opptatt av å ivareta ditt personvern. Hvis vi ber om informasjon som kan identifisere deg når du besøker denne nettsiden, kan du være sikker på at vi bruker informasjonen i henhold til denne beskrivelsen. Oliviers & Co Norway AS kan endre disse retningslinjene fra tid til annen, infomasjonen vil da komme på denne siden. Du bør sjekke denne siden for å forsikre deg at du er fornøyd med eventuelle endringer.

 

6. Hva brukes opplysningene til?


Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

 

7. Hva er cookies og hva brukes de til?


Oliviers & Co Norway AS benytter informasjonskapsler (cookies), som de fleste andre nettbutikker, og i henhold til norsk lovgivning. En cookie er data som lagres i din nettleser for at nettsiden skal kjenne deg igjen fra side til side og besøk til besøk. For å se listen med cookies vi samler, se Liste over cookies seksjonen.

a) Hva slags informasjon lagres?
Oliviers & Co Norway AS bruker såkalte førsteparts-cookies for at du skal få en grunnleggende nettbutikksfunksjonalitet. Formålet med førstepartscookies er å kjenne igjen hvem du er slik at du får riktige priser og enklere finne frem til riktige varer, finne frem til tidligere kjøp, handlekurv etc. For at vi skal kunne tilpasse butikken til deg, bruker våre samarbeidspartnere tredjeparts-cookies for å spore dine bevegelser på våre sider. Oliviers & Co Norway AS bruker også opplysningene til å analysere din oppførsel for å gjøre nettbutikken enklere å bruke. Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for at vi skal vite hvilke annonser du har sett på internett og hvilke produkter du har sett på hos oss, for å kunne tilpasse butikken etter dine interesser og vise deg relevante annonser når du går ut på internett igjen.

b) Slik kan du unngå cookies
Om du ønsker å unngå bruk av cookies kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere cookies automatisk. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at om du velger å utelukke cookies, vil flere av funksjonene på oliviers-co.no ikke fungere. Utenforstående kan bare få innsyn i opplysningene dersom dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for Oliviers & Co Norway AS. Ved å bruke nettsiden oliviers-co.no samtykker du til bruk av informasjonskapsler.

 

8. Deling av opplysninger


Oliviers & Co Norway AS deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Oliviers & Co Norway AS.

b) Ved mistanke om lovbrudd
Vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

 

9. Sletting av personopplysninger


Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette, og oppheve ditt kundeforhold via e-post, til kundeservice@oliviers-co.no

 

10. Sikring av personopplysninger


Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

 

11. Særlig om markedsføring i e-post og SMS


Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier. Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene eller på min konto.

 

12. Endringer i personvernerklæringen


Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.

 

13. Rett til å klage


Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

 

14. Kontaktinformasjon


Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på kundeservice@oliviers-co.no

 

Liste over cookies vi samler

Tabellen viser en liste på cookies vi samler og hvilken informasjon den inneholder.

Navn på COOKIE Beskrivelse av COOKIE
CART Forbindelsen til handlekurven.
CATEGORY_INFO Lagrer kategori info på siden som lar oss vise siden hurtigere.
COMPARE Varer du har i sammenligningslisten.
CURRENCY Valuta på siden
CUSTOMER En kryptert versjon av din ID i butikken
CUSTOMER_AUTH Indikerer om du er logget inn på siden.
CUSTOMER_INFO En kryptert versjon av din kundegruppe
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Lagrer kundesegment
EXTERNAL_NO_CACHE Et flagg, som indikerer om caching er slått på eller ikke
FRONTEND Din "sesssion ID" på serveren
GUEST-VIEW Lar gjester endre sine ordre
LAST_CATEGORY Den siste kategorien du besøkte
LAST_PRODUCT Det siste produktet du har sett på
NEWMESSAGE Indikerer om en ny melding er mottatt
NO_CACHE Indikerer om det er lov å bruke cache
PERSISTENT_SHOPPING_CART En lenke til din handlekurv og historikk
POLL ID fra undersøkelser du har vært med på
POLLN Informasjon om undersøkelser du har stemt på
RECENTLYCOMPARED Varer du har sammenliknet
STF Informasjon om produkter du har sendt venner på e-post
STORE Butikkversjon eller språk du har valgt
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Indikerer om en kunde har tillatt cookies eller ikke
VIEWED_PRODUCT_IDS Produktene du nylig har sett på
WISHLIST En kryptert liste med produkter i din ønskeliste
WISHLIST_CNT Antall varer i ønskelisten

 

Tredjeparter vilkår: 

Vilkår til Bring

Vilkår til Mailchimp

Sist oppdatert: 6/28/2022