om denne oppskriften
En oppskrift på ristede fersken, perfekt til en deilig dessert eller et fruktig mellommåltid.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
1 ss hverdagsolivenolje
2 ss økologisk rosmarin olivenolje
Pepper
På markedet
4 fersken
2 kvister rosmarin
70 g sukker
5 ss vann
250 g mascarpone
Tilberedning
Bland mascarpone med 1 ss olivenolje og 1 ss oliven- og rosmarinolje. Smak til med pepper og avkjøl.
Vask ferskenene, del dem i to og fjern steinene.
Ha vann og sukker i en stekepanne. Kok på middels varme til sukkeret er helt oppløst og karamellen er gyllenbrun.
Ta kjelen av varmen og tilsett resten av olivenoljen og rosmarinen. Rør rundt og sett tilbake på svak varme. Tilsett ferskenene og rosmarinen. Fortsett å koke i 5 minutter til karamellen er blank og glatt.
Anrett ferskenene på tallerkener, dekk med karamell og legg på en skje mascarpone. Avslutt med litt olivenolje og rosmarin og noen rosmarinkvister.