Frisk salat med avokado og marinert laks

Frisk salat med avokado og marinert laks
35 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

Her får du en frisk salat med avokado og marinert laks. Denne retten passer til alle anledninger... kanskje som en snack om kvelden? Prøv den!

ingredienser

Hos Oliviers & Co

Grønn sitronolje

Søt hvit balsamicoeddik

På markedet

300 g fersk laksefilet, gjerne Salmakvalitet

2 modne & faste avokado

1 sitron

1 ss brunt sukker

1 rødløk

1 gulrot

300 g babyleaf salat

rosépepper

flaksalt

Tilberedning

Del laksen opp i tynne skiver og legg på et fat. Skjær løk i meget tynne skiver og spre over lakseskivene.

Fordel over saft fra en presset sitron, 1 ss Hvitvinseddik fra Modena, sukkeret og 4 ss grønn sitronolje

Strø over flaksalt. Dekk fatet med plastfolie og sett i kjøleskap i minimum 2 timer.

Før servering: ta opp lakseskivene av marinaden og la dryppe av.

Del opp avokado i to, ta ut stein og fjern skall.

Del opp i skiver i samme tykkelse som lakseskivene.


Legg en avokadoskive mellom hver lakseskive...

Fordel salatblandingen på 4 tallerkener, legg en halvdel avokado/laks i midten og fordel tynne skiver av rå gulrot rundt (bruk gjerne mandolinjern).


Trø over litt rosépepper og flaksalt. Servér og nyt!