om denne oppskriften
Her får du en frisk salat med avokado og marinert laks. Denne retten passer til alle anledninger... kanskje som en snack om kvelden? Prøv den!
ingredienser
Hos Oliviers & Co
Grønn sitronolje
Søt hvit balsamicoeddik
På markedet
300 g fersk laksefilet, gjerne Salmakvalitet
2 modne & faste avokado
1 sitron
1 ss brunt sukker
1 rødløk
1 gulrot
300 g babyleaf salat
rosépepper
flaksalt
Tilberedning
Del laksen opp i tynne skiver og legg på et fat. Skjær løk i meget tynne skiver og spre over lakseskivene.
Fordel over saft fra en presset sitron, 1 ss Hvitvinseddik fra Modena, sukkeret og 4 ss grønn sitronolje
Strø over flaksalt. Dekk fatet med plastfolie og sett i kjøleskap i minimum 2 timer.
Før servering: ta opp lakseskivene av marinaden og la dryppe av.
Del opp avokado i to, ta ut stein og fjern skall.
Del opp i skiver i samme tykkelse som lakseskivene.
Legg en avokadoskive mellom hver lakseskive...
Fordel salatblandingen på 4 tallerkener, legg en halvdel avokado/laks i midten og fordel tynne skiver av rå gulrot rundt (bruk gjerne mandolinjern).
Trø over litt rosépepper og flaksalt. Servér og nyt!