om denne oppskriften
Hvis du har sans for sushi, vil du garantert like denne enkle retten. Kveite skjæres i tynne skiver og marineres i en fantastisk nydelig blanding av sterke og søte smaker. Det anbefales at fisk som skal brukes rå, fryses i minst ett døgn før bruk.
ingredienser
Hos Oliviers & Co
5 ss Galantino hverdagsolje
2 ss Søt hvitvinseddik med mango
1 knivsodd Espelette Chilipulver
På markedet
4 – 5 stilker dill, finhakket
10 reddik
500 g filet av kveite
2 pasjonsfrukt
½ ts havsalt
Tilberedning
Ta fiskefileten ut av fryseren og la den tine halvveis. Det er mye lettere å skjæretynne skiver mens den er litt frossen. Skjær så tynne skiver som mulig og legg på et fat
Del pasjonsfrukten i to, grav ut innholdet med en skje og bland inn olivenolje, mangoeddik, salt, chili og det meste av den finhakkede dillen. Fordel dette over fisken, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet for å trekke i en halvtimes tid
Skjær reddik i tynne skiver og legg på toppen før servering. Dryss på noen flak salt og hakket dill