På markedet
150 g smør
200 g mørk sjokolade
5 egg
100 g brunt sukker
280 g hvitt sukker (eller 360 g hvis du ikke bruker brunt sukker)
2 ss kaffe
70 g hvetemel
30 g kakaopulver
½ ts bakepulver
600 g kvalitets vaniljeis
En dessert som er både lekker og sofistikert.
Hos Oliviers & Co
Extra virgin olivenolje
Fleur de sel fra Ebro-deltaet
Forvarm ovnen til 175°C (varmluft).
Smelt smør og sjokolade sammen i en varmebestandig bolle plassert over en kjele med småkokende vann (eller på veldig svak varme).
I en annen bolle, visp eggene, brunt sukker og hvitt sukker med en visp eller elektrisk mikser. Blandingen skal ikke bli for luftig.
Hell i smør- og sjokoladeblandingen, og rør kraftig i midten med en slikkepott for å få en jevn emulsjon. Tilsett kaffen på samme måte.
Sikt inn hvetemel, kakaopulver, bakepulver og fleur de sel. Vend forsiktig inn til du får en jevn røre.
Hell røren i en form dekket med bakepapir (vi brukte en form på 21x33 cm). Størrelsen kan variere, men følg med under steking.
Stek ved 175°C i 30–45 minutter. Begynn å sjekke etter 30 minutter. Sett en kniv i midten: den skal komme ut med noen fuktige smuler, men uten rå deig.
Ta brownien ut av ovnen og la den avkjøles helt.
Server brownie i porsjoner med en kule vaniljeis, et lite drypp extra virgin olivenolje og et lett dryss fleur de sel.
Vel bekomme!
© 2025 Oliviers&Co. Med enerett. Personvernerklæring Vilkår og betingelser. Laget av Calliweb.