om denne oppskriften
En oppskrift basert på marinert lammekjøtt lett krydret med orientalske smaker.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
2 ss Zaatar
Urtesalt for kjøtt
Økologisk sitronolje
Peppermiks
På butikken
700 g hakket lammekjøtt
1 løk
1 fedd hvitløk
2 kvister flat persille
2 kvister mynte
2 klyper kanel
12 grillspyd, gjerne av tre
2 greske yoghurter
Tilberedning
Tenn på grillen eller planchagrillen, bløtlegg trespydene i kaldt vann (for å forhindre at de brenner under tilberedningen).
Bland yoghurten i en bolle med 1 ss. med Zaatar og 1 ss. med aromatisk sitronolje, sett dette til side på et kjølig sted. Kutt løken, finhakk hvitløken og hakk urtene.
Bland dem i en bolle med kjøttet.
Tilsett kanel, 1 ts. zaatar og 1 ss. sitronolje, urtesaltet og pepper, bland dette godt sammen. Del blandingen i 12 deler og form kjøttet i små kuler rundt trespydene med fuktede hender, trykk godt slik at fyllet fester seg til spydene.
Stek eller grill spydene på grillen i 6-8 minutter på hver side, og snu dem flere ganger.
Server med stekte grønnsaker dryppet med sitronolje og yoghurtsaus.