Kofta lammespyd med yoghurtsaus

Kofta lammespyd med yoghurtsaus
20 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

En oppskrift basert på marinert lammekjøtt lett krydret med orientalske smaker.

ingredienser

Hos Oliviers&Co   

2 ss Zaatar 

Urtesalt for kjøtt 

Økologisk sitronolje

Peppermiks 

På butikken    

700 g hakket lammekjøtt  

1 løk  

1 fedd hvitløk  

2 kvister flat persille  

2 kvister mynte   

2 klyper kanel  

12 grillspyd, gjerne av tre 

2 greske yoghurter  

Tilberedning

Tenn grillen eller planchagrillen, bløtlegg trespydene i kaldt vann (for å forhindre at de brenner under tilberedningen).

Bland yoghurten i en bolle med 1 ss. med Zaatar og 1 ss. med aromatisk sitronolje, sett dette til side et kjølig sted.  Kutt løken, finhakk hvitløken og hakk urtene. 

Bland dem i en bolle med kjøttet.

Tilsett kanel, 1 ts. zaatar og 1 ss. sitronolje, urtesaltet og pepper, bland dette godt sammen. Del blandingen i 12 deler og form kjøttet i små kuler rundt trespydene med fuktede hender, trykk godt slik at fyllet fester seg til spydene.

Stek eller grill spydene grillen i 6-8 minutter hver side, og snu dem flere ganger.

Server med stekte grønnsaker dryppet med sitronolje og yoghurtsaus.